V neděli 11. září 2022 jsme (my zaměstnanci a studenti Ostravské univerzity) vykročili ze své komfortní zóny (a že to tedy nebylo s tou 100% předpovědí deště jednoduché) a v šestičlenných týmech se utkali ve štafetovém souboji „O tenisku rektora Ostravské univerzity“, kterou společně připravili Pedagogická fakulta a Rektorát OU. Na Masarykově náměstí byl připraven univerzitní stan, kde měly všechny týmy zázemí a který nám poskytl ochranu před občasným deštěm. Zároveň si prostřednictvím Katedry studií lidského pohybu PdF OU mohla široká veřejnost zdarma změřit složení svého těla na speciální váze.

Závod se uskutečnil v rámci Ostrava City Marathonu, který se koná od roku 1923.

Jak to celé začalo? Začalo to myšlenkou, že se s lidmi z práce a ze školy chceme potkat i jinde a jinak než na půdě Univerzity a že trocha pohybu po dvouletém odpočinku a pandemických omezeních nám jen prospěje 😊. „Vyběhnout společně je výborný nápad,“ řekli si rektor OU prof. MUDr. Jan Lata, CSc. a děkan Pedagogické fakulty OU doc. Mgr. Daniel Jandačka, Ph.D. a na jaře vyhlásili soutěž ve štafetovém běhu pro zaměstnance a studenty. V ten okamžik se šestikilometrová trasa jevila nedostupná, ale start se zdál být dostatečně daleko (když jsme při prvním tréninku zjistili, kolik toho uběhneme, zas tak daleko tedy nebyl 😊 a bylo jasné, že nás čeká dřina). Trénovali jsme společně s děkanem i samostatně a chystali se na závod.

A už je to tady, je ráno 11. září 2022, v 9 hodin máme sraz u našeho univerzitního stanu na Masarykově náměstí. Teď už jen obléct tričko, nasadit číslo……a jdeme na to!

Doplňujeme tekutiny 😊 a nejen ty….

 

Máme doběhnuto…. a kde že je ta teniska? Vyhlásili jsme vítěze, kterým byli zástupci Katedry studií lidského pohybu a vrhli se společně na tenisku – byla výborná! 😊

A co dál? Pokračujeme, trénujeme nadále s děkanem a zveme všechny! Přidejte se k tréninkům a příští rok, v již druhém ročníku závodu O tenisku rektora OU, se potkáme a utkáme!