Středeční Science Café se týkalo piva a všeho s ním spojeného: pivovarnictví i hospodské kultury. Jak už u ostravských SC bývá zvykem, k tématu jsme přizvali dva vědce, každého z jiného oboru: Historik a socioložka tento český fenomén rozebrali každý ze svého úhlu pohledu.
Dr. Radoslav Daněk (Filozofická fakulta OU) svou přednáškou „Pivovarnictví českých zemí v 19. a v první polovině 20. století a jeho přechod od tradiční řemeslné malovýroby k moderní průmyslové velkovýrobě“ setkání uvedl historickým kontextem.
Socioložka dr. Nicole Horáková Hirschlerová (také z FF OU) návštěvníky zase provedla průzkumy veřejného mínění, zabrousila i do oblasti hospodské komunikace a každý si v její přednášce nazvané „Život kolem výčepu: hospodská kultura jako společenský fenomén“ mohl najít i něco ze svého života.
Říjnové Science Café se (i v souvislosti s novým pivem studentů Ostravské univerzity: IQač) neslo v pohodové atmosféře, to listopadové opět udeří na témata, která hýbou společností – tentokrát budete mít možnost setkat se s vědci z Fakulty sociálních studií OU.
Bude se konat opět v ostravském Impact HUBu 25. listopadu a podrobnosti naleznete již brzy na OU@LIVE.
Děkujeme zejména pánům za četné dotazy a jsme moc rádi, že se téma líbilo. Těšíme se na vás už za měsíc!
Foto: Tereza Gerthnerová