Tento článek byl zařazený do rubriky Archvív. Informace nejsou již aktuální!

Středeční Science Café se týkalo piva a všeho s ním spojeného: pivovarnictví i hospodské kultury. Jak už u ostravských SC bývá zvykem, k tématu jsme přizvali dva vědce, každého z jiného oboru: Historik a socioložka tento český fenomén rozebrali každý ze svého úhlu pohledu.
Dr. Radoslav Daněk (Filozofická fakulta OU) svou přednáškou „Pivovarnictví českých zemí v 19. a v první polovině 20. století a jeho přechod od tradiční řemeslné malovýroby k moderní průmyslové velkovýrobě“ setkání uvedl historickým kontextem.
Socioložka dr. Nicole Horáková Hirschlerová (také z FF OU) návštěvníky zase provedla průzkumy veřejného mínění, zabrousila i do oblasti hospodské komunikace a každý si v její přednášce nazvané „Život kolem výčepu: hospodská kultura jako společenský fenomén“ mohl najít i něco ze svého života.
Říjnové Science Café se (i v souvislosti s novým pivem studentů Ostravské univerzity: IQač) neslo v pohodové atmosféře, to listopadové opět udeří na témata, která hýbou společností – tentokrát budete mít možnost setkat se s vědci z Fakulty sociálních studií OU.
Bude se konat opět v ostravském Impact HUBu 25. listopadu a podrobnosti naleznete již brzy na OU@LIVE.
Děkujeme zejména pánům za četné dotazy a jsme moc rádi, že se téma líbilo. Těšíme se na vás už za měsíc!

Děkujeme Statutárnímu městu Ostrava za podporu akce Science Café!

Děkujeme Statutárnímu městu Ostrava za podporu akce Science Café!


Foto: Tereza Gerthnerová