Již v neděli 22. října do DK Poklad zavítá The Anton Lachky Company se svou inscenací „The Others“ (neboli „Ti druzí“), která je jedním z vrcholů současné světové pohybové tvorby a festival MOVE Ostrava má tu čest uvést ji v české premiéře a zároveň i v jediném českém uvedení. Podívaná to bude zajímavá, Anton Lachky je známý svými extremními požadavky na tanečníky a jejich rychlost, preciznost a hravost.

Toto taneční představení pro celou rodinu je nejen zážitkem pro oči, ale také pro duši. Malé i velké diváky zavede do světa plného tance, emocí ale i důležitých ekologických témat. Přijďte se ponořit do silného příběhu čtyř lidí žijících v šedivém světě plném nudy a izolace. Jejich existence je chladná, bezvýrazná a bez naděje. Ale pak začnou objevovat tanec! Tancují s precizností, zápalem a vášní a z jejich tance se stává symbol touhy po svobodě a lásce k planetě Zemi.

Mezinárodní trendsetter Anton Lachky, původem Slovák, nyní již několik let tvoří s významnými soubory evropské taneční scény nebo s vlastní company v Belgii. Od své poslední produkce v Čechách v roce 2014 se stal opravdovou star na evropském choreografickém nebi a sklízí úspěchy na světových scénách (nejen) se svou tvůrčí i pedagogickou metodou „puzzle work“.

Anton Lachky svou hravou tvůrčí a performační techniku popisuje jako nikdy nekončící proces a nekonečnou hru. „Každý z nás má svou vlastní logiku, svá vlastní omezení a touhu se pohybovat, posouvat své hranice a růst. Klíčem je najít naši vlastní rovnováhu, aby naše těla fungovala tak, jak si přejeme, nebo jak jim dovolíme fungovat,“ uvádí.

Za vstupenky na MOVE představení již druhým rokem zaplatíte tolik, kolik chcete. Díky systému Pay What You Can si totiž při koupi vstupenky můžete zcela libovolně vybrat z pěti nabízených cenových úrovní. Tentokrát ceny začínají již na stokoruně.