Mozkové buňky je potřeba podpořit už na začátku semestru. Rozproudit je, ale nezapomenout při tom na společenský život. A právě proto najdete IQač, oficiální pivo studentů Ostravské univerzity, na začátku semestru na čemu hned na dvou místech.
Od 18. září do 1. října, tedy na přelomu nového semestru na Ostravské univerzitě, najdete ginkgo bilobou nabitý dvanáctistupňový ležák jednak v jeho domovské hospodě u Hobita (na svět přišel právě zde, v Pivovarském domě Ostrava pod značkou Qásek – odtud si nese i své rodné Q v názvu IQač), a jednak také v porubské hospodské legendě Kurnik Šopa Hospoda (v blízkosti kolejí VŠB – Technické univerzity Ostrava).
„IQač je založen na bázi českého ležáku, čili zlatavá barva, plnější tělo, příjemné doznívání lehké hořkosti žateckého poloraného červeňáku, chmele, který je jedinečný svým jemným chmelovým aroma. Podprahově pak na konzumentův mozek příznivě působí dávka gingo biloby, která však pivo nikterak chuťově neruší. A to je dobře,“ říká o chuti IQače Jiří Štverka z Pivovarského domu, který IQač pro Ostravskou univerzitu vaří už od samého začátku.
IQač byl pokřtěn a poprvé na čepu na happeningu Jsme Ostravská! v roce 2015 a od té doby se pravidelně objevuje na akcích Ostravské univerzity, jako je právě tento zmiňovaný happening, Reprezentační ples, Akademický den, Sraz absolventů a podobně. Na čepu v hospodách se ale objevuje spíše výjimečně. Využijte této jedinečné příležitosti, kdy si IQač můžete dát s kýmkoli a kdykoli!